10 gylne Edvald-øyeblikk | Anders og Jonas

10 gylne Edvald-øyeblikk

Edvald Boasson Hagen vant den 6.etappen av årets Tour de France. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

I kjølevannet av Edvald Boasson Hagens fantastiske seier på gårsdagens etappe av Tour de France, ser vi nå tilbake på det vi regner som tidenes Edvald-øyeblikk. Vi har rangert de ti beste minnene vi har fra Boasson Hagens karriere. Nummer ti kommer først, og så kommer de på rad og rekke helt til vårt beste minne. Det er greit å legge merke til at vi ikke har tatt med seieren i Tour de France.

Nummer 10: Tour of Ireland 2007 4.etappe

Vi begynner med en liten godbit fra Maxbo-tida. Dette er et av Edvalds siste ritt før han ble proff, men kjøringen tilsier ikke akkurat at han er amatør!
PS: Slutten kommer etter omtrent 8 minutter av videon.

 

 

Nummer 9: Criterium du Dauphine 2011 6.etappe

Edvald Boasson Hagen har vært kjent som en spurter og temporytter. Men det han gjør for kaptein Bradley Wiggins under årets Criterium du Dauphine skal endre litt på det. Nordmannen sprenger feltet totalt, og blant annet Ivan Basso må slippe Sky-rytteren.

- Jeg har aldri sett noe lignende, du er fantastisk, sa den doble vinneren av Giro d’Italia til Edvald før starten etappen etter.

 

 

Nummer 8: Tirreno-Adriatico 2010 7.etappe:

Alessandro Petacchi, Thor Hushovd, Robbie McEwen og Tyler Farrar. Alle er de blant de beste spurterne de senere årene. Men det hjalp lite da Edvald tok sin første skikkelig spurt-seier på den siste etappen av fjorårets Tirreno-Adriatico.

 

 

Nummer 7: Polen rundt 2009 4.etappe:

Edvald Boasson Hagen er opptrekker for Andre Greipel under den 4.etappen av 2009-utgaven av Polen rundt. Men det er ikke bare lett å ha en opptrekker som er bedre enn seg selv. Det fikk Andre Greipel merke. Tyskeren kom seg aldri forbi sin opptrekker .

- Det ble veldig rotete. Jeg skulle være opptrekker, men så begynte folk å velte. Jeg måtte bare gi full gass for å komme meg unna velten. Jeg håpet at André skulle henge på, sa Boasson Hagen om hendelsen til NTB den gang .

Det var like greit da Greipel ble deklassifisert for å ha tatt hånden av styret under spurten.

Se video av spurten her!

Edvald Boasson Hagen slenger sykkelen foran Greipels. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Nummer 6: Criterium du Dauphine 2010 7.etappe

Edvald har slitt med skader. Det er juni, og Sky-rytteren har nesten ikke konkurrent siden sent i mars. Allikevel virker det ikke som at Edvald har gjort noe annet enn å sykle hele livet på den 7.etappen av Criterium Dauphine, da han kjører like fort som stjerner som Contador og Brajkovic i det kuperte terrenget etter en lang dag i brudd!

 

 

Nummer 5: Tour of Britain 2008 7.etappe

Å sitte i brudd med Danilo Di Luca og Julian Daen høres kanskje tøft ut. Men det brydde Edvald seg svært lite om på den 7.etappen av Tour of Britain i 2008.

Bare se hvordan han pulveriserer all motstand på det lange, rette oppløpet. Gåsehud lang vei!

 

 

Nummer 4: Eneco Tour 2008 7.etappe

Han kan vinne på tempo, han kan vinne ved å gå i brudd, han kan vinne en massespurt og han kan vinne når det blir komplett kaos. Bare se på dette!

 

 

Nummer 3: Gent-Wevelgem 2009

Det er påskeferie. Vi drar på ferie denne dagen (ja, det er dårlig timing). Da vi kommer frem fyrer vi opp pc-en og leter febrilsk etter et internett. Heldigvis finner vi et usikret nettverk, og ser på sykkelrittet på en liten datamaskin. Men det legger ingen demper for det som kommer.

 

 

Nummer 2: Giro d’Italia 2009 7.etappe

Det er to dager før Edvalds 23-årsdag. Han kjører sin første Grand Tour. Han har allerede gjort en vannvittig jobb for laget og Mark Cavendish på de første etappene. Men på den 7.etappen til Chiavenna skal Columbia-rytteren vise sitt ekstreme talent!

PS: Legg merke til sidekommentatorens reaksjon når Edvald setter inn sluttspurten.

 

 

Nummer 1: Vårt beste minne er fra den 4.etappen av Tour of Britain 2008

Fortsatt ikke klart å få gåsehud? Da har vi medisinen for deg! Etter en lang dag i brudd ser det ut som at Edvald er kjørt av. Med en kilometer igjen er Edvald ingen steder å se, men…

PS: Kommenteringen gjør ikke akkurat klippet mindre minneverdig.

 

Hva er ditt favoritt Edvald-øyeblikk?

Anders og Jonas

4 kommentarerSkriv en kommentar →

 1. Daniel

   /  July 9, 2011

  Begynte å lure på om du hadde lurt meg på den siste videoen, men plutselig fikk jeg seg Edvald HEELT på slutten! Det er nesten ikke til å tro!

  Reply
 2. Stian RN

   /  July 9, 2011

  Hadde det vært noen måte å ” Like” det her… Tommel OPP!!

  Reply
 3. Are

   /  July 18, 2011

  En herlig Edvaldkavalkade! Siste video er en frekk seier fra en ydmyk sprinter. Vil Edvald noen gang komme til å følge eddy merckxs råd om å gå ned i vekt for å kunne klatre i fjellene og bli en sammenlagtkandidat? Indurain var enda større og tyngre enn Edvald, og jeg tror Edvald kunne vært en mann for sammendraget, men ikke med spurtegenskapene i behold.

  Reply
 4. Henrik

   /  August 18, 2011

  Mange gode (Edvald)-minner på denne flotte listen. Eneste jeg savner er Eneco Tour 2009. Forslag til ny liste er Norsk sykkelsport i det nye årtusenet. Thor og Edvald vil prege den listen i så fall, men mitt beste minne var når Kurt vant sin Tour-etappe.

  Reply

Skriv en kommentar